В протокола е посочено още, че апартаментите, разположени непосредствено под най-засегнатите

...
В протокола е посочено още, че апартаментите, разположени непосредствено под най-засегнатите
Коментари Харесай

Завърши огледът на блок 302 в кв. Вл. Варненчик във Варна


В протокола е посочено още, че жилищата, разположени директно под най-засегнатите от случая, са с пукнатини и влага по стените, с напукани корнизи и паднала розетка. Обектите, в които е зародил случая на четвъртия етаж, както и тези над тях, са обгорени, с разтопени съоръжения и проводи до степен на цялостна дисторция и невалидност. В тях се следят пукнатини с хоризонтално, отвесно и по диагонал направление по стените, както и радиални пукнатини по междуетажните структури. В постройката липсва остъклението на част от фасадните дограми. Мазилката на част от пространствата е нарушена, а тук-там липсва. Има счупени стъкла и отлепена топлоизолация в прилежащите на вх. 3 здания. 

С оглед запазване живота и здравето на хората от комисията са предложили да бъде направено неотложно градивно проучване на постройката, неотложно ограничение на достъпа до засегнатите 14 жилището, както и до прилежащата територия пред част от фасадата. В тази връзка е издадена заповед от 20.01.2020 година за възбрана на достъпа и използването на засегнатата от случая част от постройката. Възложено е на кмета на регион “Владислав Варненчик " да предприеме дейности за осъществяването на заповедта и връчването й на всички заинтригувани лица. 

Сградата, обект на случая, е имот частна благосъстоятелност, по тази причина предписанието за неотложно градивно проучване следва да се извърши по реда на Наредба №5 от 28 декември 2006 година за техническите паспорти на градежите и Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност посредством възлагане от притежателите.

Предвид изключителната обстановка, от компания " Секретен сътрудник Консулт “ на доброволни начала са подхванати дейности за градивно проучване на цялата постройка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР